Over Ons

Historie

De vereniging is opgericht op 15 maart 1978. Begonnen als Premierband Holland behaalde het in een korte periode vele prijzen op concoursen en festivals. De vereniging heeft onder meer meegedaan met het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1983, waar het een eerste plaats behaalde.

Na deze succesvolle periode werd de overstap gemaakt naar een Drum & Bugle Corps. Er werden melodische instrumenten aangeschaft en in de beginperiode werd er samengewerkt met andere verenigingen om een volwaardig Corps neer te kunnen zetten. De samenwerking werd helaas geen succes en Premier besloot om zelf met een blazersgroep te beginnen.

De naam werd veranderd in Premier Drum & Bugle Corps en het corps bouwde heel langzaam aan een enthousiaste groep jeugdige leden. Het hoogte punt als Premier Drum & Bugle Corps was het behalen van de 1ste plaats in de A-class in 1996.

Het lukte de vereniging niet om de blazersgroep te behouden en in 1998 werd voor het eerst meegedaan met een contest als Drumcorps, dus zonder blazers. Omdat het een lastige opgave is als ‘kleine’ slagwerkvereniging om een buitenshow neer te zetten werd er al snel voor gekozen om het seizoen om te draaien en mee te gaan doen met de wedstrijden welke in de wintermaanden binnen werden gehouden. Als Premier Drumcorps doen we al vele jaren met veel plezier en succes mee met de IPC wedstrijden van CGN.

Music Centre

Samengaan en eigen gebouw

De vereniging is in 2001 de samenwerking aangegaan met Drumfanfare Lycurgus. Hierdoor kreeg het de beschikking over een eigen verenigingsgebouw aan de Marslaan 4 te Krommenie.

Het was niet de bedoeling om de drumfanfare te integreren met het Drumcorps (de fanfare had een heel andere cultuur) en er is gekozen een andere en werkbare verenigingsstructuur neer te zetten.

De statutaire naam van de vereniging is op 22 juli 2002 gewijzigd naar Muziek Organisatie Krommenie en de verschillende onderdelen werden en worden  door de coördinatoren vertegenwoordigd in het bestuur.

De avonturen met Showkorps Lycurgus en Premier Pipes & Drums zijn helaas niet gelukt, maar we hebben een stabiele en financieel gezonde basis gekregen met de onderdelen Premier Cadets, Premier Drumcorps en Music Esemble The Incredibles.

Verhuisd naar Jupiterstraat 143 Krommenie

De Gemeente heeft de vereniging uitgekocht in 2016, daar er woningbouw gepland staat op het Sportpark (tot op heden is er nog niet begonnen met woningbouw).

Onze huidige locatie is Jupiterstraat 143. In dit voormalige Mavo schoolgebouw werken we samen met peuterspeelzaal De Blokkendoos en hebben we voldoende ruimtes om onze hobby te kunnen uitvoeren.

De vereniging heeft nu ruim 35 leden en vooral ons paradepaardje Premier Drumcorps verzorgd vele straatoptredens in de zomermaanden in Noord Holland.

Door via de Premier Cadets nieuwe enthousiaste leden te begroeten (iedereen vanaf 7 jaar is van harte welke om een slagwerk instrument te leren bespelen) hebben we zeker bestaansrecht in de Zaanstreek.