Premier Drumcorps

Het Drumcorps is een slagwerkvereniging die op diverse fronten actief is. Het maakt gebruik van frontensemble instrumenten (zoals marimba, xylofoon, vibrafoon, keyboard, basgitaar en drumstel) en fieldensemble instrumenten (zoals snares, bassdrums en tenors). Er worden niet alleen in Krommenie en de rest van Zaanstreek optredens verzorgd, maar ook in de rest van Noord Holland en zelfs daarbuiten. In maart 2020 zelfs in Zweden.

Voor het Drumcorps bestaat het seizoen uit twee verschillende disciplines:

Indoor Percussion


Premier Drumcorps doet al jarenlang met veel succes mee met de wintercompetitie van CGN, de Indoor Percussion. Het Drumcorps heeft afwisselend aan zowel Stand Still Class-contests als Marching-contests meegedaan. Door het samenspel van front- en field-ensemble, gelardeerd door diverse showelementen, weet het corps ieder jaar weer een hoogstaand optreden neer te zetten, waardoor het al jaren in de top van Nederland meedraait. Winnende shows als West Side Story, Blue en Spy werden geschreven door arrangeur en oud-lid Rob Hagen en hebben hoge scores mogen ontvangen van de internationale jury van CGN. Dit jaar vermaakt het Drumcorps het publiek met de door het eigen lid Jasper F. Lok, in samenwerking met Rob Hagen, geschreven Marching-show Klicks.

Outdoor Activiteiten


Na de Finals in maart van de Indoor Percussion bereidt het Drumcorps zich jaarlijks voor op de diverse straatoptredens. Op straat bestaat de bezetting volledig uit field instrumenten, te weten snares, quints, bassdrums en cymballs. Met de eigen sound en strakke Amerikaanse drumstyle, onderscheidt het corps zich van de traditionele drumbands. Het Drumcorps verzorgt onder meer optredens tijdens het Bloemencorso In Lisse, het binnenhalen van de wielrenners van de IJsselmeerronde in Assendelft, de Wandel4daagse Alkmaar en de Alkmaars Ontzet-optochten.

Het Drumcorps repeteert iedere vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. U bent uiteraard altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de repetitie in het Music Centre.